Днес смартфоните вече не са само средство за комуникация. С тяхна помощ можем

...
Днес смартфоните вече не са само средство за комуникация. С тяхна помощ можем
Коментари Харесай

Батерията на телефона пада прекалено бързо? С тези 7 лесни трика ще трае двойно повече

Днес смартфоните вече не са единствено средство за връзка. С тяхна помощ можем да посещаваме обичаните си страници в интернет, да гледаме клипове и видеоклипове, да четем вести и да играем игри. Много е неприятно, обаче, когато батерията на телефона пада бързо . Оказва се, че неведнъж бързото разреждане се дължи на обстоятелството, че не боравим с батерията вярно.

Ето няколко неточности, заради които телефонът ви може да се изтощава прекомерно бързо .1. Зареждате смарт телефона си на 100%

Много хора считат, че би трябвало да изчакат цифрата 100% на екрана. Според специалисти, обаче, е най-добре да се поддържа обем на заряда на батерията от 30 до 80%, като се поставя от време на време за малко зареждане.

2. Оставяте телефона да се изтощи изцяло

Този табиет " изяжда " батерията, тъй че е по-добре да сложите телефона да се зарежда, без да чакате уведомление за невисок заряд. Пълното разреждане на телефона по този начин, че да се изключи изцяло, е належащо да се прави само един път на всеки два месеца, с цел да калибрирате батерията.

3. Позволявате на батерията да се прегрява

Батериите на смарт телефоните реагират извънредно отрицателно на високите температури - оптималният температурен диапазон е от 1 до 35 градуса.

4. Използвате безжично зарядно прекомерно постоянно

Безжичните устройства за зареждане също могат да причинят прегряване на батерията.

5. Зареждате телефона, без да смъквате калъфа

Ако вашият смарт телефон се загрее по време на зареждане, калъфът може да провокира задържане на топлота вътре, което ще докара до прегряване на батерията.

6. Държите аварийния си телефон без задоволително заряд

Мнозина носят авариен телефон, ако батерията на главния се изчерпа. Не забравяйте, че аварийният телефон също ще стартира бързо да се разрежда, в случай че не го държите най-малко на половина зареден през цялото време.

7. Използвате неверен кабел за зареждане

Всички телефони имат характерни кабели за зареждане. Понякога кабел от различен производител може да предизвика незадоволително зареждане или презареждане на батерията на смарт телефона.

 

За дамата

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР